Helvoirthuis

Logo Helvoirthuis

Over het HelvoirThuis

ORGANISATIE

Jong én oud ontmoeten elkaar in het HelvoirThuis, de centrale ontmoetingsplaats in Helvoirt. Hier wordt geleerd, gerecreëerd en geanimeerd. Kinderdagverblijf De Kindertuin, Dr. Landmanschool, maar ook de vele verenigingen maken dagelijks gebruik van de mogelijkheden die het HelvoirThuis biedt. Sportieve en culturele activiteiten, maar ook vergaderingen en festiviteiten (waaronder carnaval) komen onder het dak van het HelvoirThuis samen.

HelvoirThuis is eigendom van de Gemeente Vught, maar wordt zelfstandig beheerd door Stichting TinH en de Vereniging 55+. Daarnaast maken Kinderdagverblijf De Kindertuin en de Dr. Landmanschool onderdeel uit van de locatie. Om een goede samenwerking te realiseren tussen die bovengenoemde partijen zijn er duidelijke afspraken nodig. De basisschool, de Kindertuin,  stichting TinH en de Vereniging 55+ zijn op elkaar aangewezen. Deze 4 partners zitten regelmatig met elkaar in een vergadering wat we het ‘beheercollege’ noemen. In dat beheercollege wordt bepaald wie nu precies ‘wat’ betaalt voor gebruik van de ruimte en de energie, maar ook het onderhoud aan het gebouw, de afspraken over verzekeringen en de veiligheid.

Het jaarverslag over het jaar 2023: Jaarverslag-HelvoirThuis-2023 

DE STICHTING TINH

Stichting TinH draagt zorg voor de exploitatie van de diverse zalen, sportzaal en het restauratiegedeelte “Het Klooster”. Stichting TinH bestaat uit een algemeen bestuur, een team van drie vaste medewerkers, medewerker communicatie en een groep vrijwilligers die meehelpen als gastheer/gastvrouw of aan het werk achter de bar, keuken en de schoonmaak. 

Het bestuur van de Stichting TinH bestaat uit 9 zetels waarop vertegenwoordigers van een bepaalde activiteit of groep zitten, denk aan  Sport, Recreatie en Cultuur en Educatie. Verder is er nog iemand die de communicatie verzorgt. De vaste werknemers zijn zijdelings betrokken bij de besluiten die worden genomen in het bestuur. De Stichting kent daarnaast de normale, statutaire bestuur indeling van voorzitter, penningmeester en secretaris.

Onder het bestuurlijk en het operationele deel van de stichting is er nog een derde groep die de creativiteit in HelvoirThuis moet brengen. We noemen dat het creatieve team. Vanuit deze groep zullen er evenementen worden bedacht  en georganiseerd. In die groep zitten ook vertegenwoordigers van andere organisaties in Helvoirt die wat willen of kunnen in HelvoirThuis. Als u contact wilt met het bestuur van de stichting TinH kunt u een mail sturen naar thuis@helvoirthuis.nl